Att uppleva London som turist

London är Englands huvudstad och är en av Europas största metropoler. Självklart anländer tusentals turister dit varje dag, antingen som förstagångsturister eller som mer vana besökare. I den här artikeln redogör undertecknad för olika populära turistmål i London.

London Eye

London Eye är inget mänskligt öga i Englands huvudstad, utan helt enkelt ett gigantiskt pariserhjul. Under en dag kan omkring 15 000 gäster uppleva London i panoramavy, på toppen är man 170 m över marken! I november har attraktionen öppet under kl. 11:00-18:00, resten av året kan öppettiderna variera och därmed begränsa din möjlighet att åka pariserhjulet. Mycket nöje önskas!

Harrods

Harrods är Londons motsvarighet till Nordiska Kompaniet (NK) eller Åhléns City i Stockholm. För den shoppingsugne finns allt möjligt att införskaffa, kläder, handväskor, husdjur, choklad, skor, mattor, lampor – ja det mesta finns att tillgå. Givetvis kan du bara njuta av stämningen och inredningen väl inne i den grandiosa gallerian. Du kan också passa på att ta en Earl Grey eller vanligt kaffe i någon av caféerna. Du kan också smörja kråset i någon av de olika restaurangerna, beroende på vad du är sugen på för tillfället. Kanske vill du ha en blodig stek eller en välkryddad pasta?

Madame Tussaud’s

Att besöka London utan att ha varit förbi Madame Tussaud’s är som att ligga i en säng utan lakan. Det skaver och något saknas, precis så är det för en icke-besökare till Madame Tussaud’s mentalt sett. Så hoppa upp från sängen, beställ en av Londons karakteristiska svarta taxibilar och beställ en tur till Madame Tussaud’s. Här kan du träffa på Barack Obama, Tom Cruise eller varför inte David Beckham. De mycket realistiska vaxdockorna är nästan identiska avbildningar av verkliga kändisar. Deras ansiktsuttryck, kroppsform och hudfärg är återgivna helt enastående perfekt. Du kan naturligtvis passa på att ta en bild med vaxdockorna, om du nu inte har möjligheten att träffa kändisarna i verkligheten.

Dessa förslag är nästan måsten för en ny person i London, men det finns mycket annat att göra och se. Kolla i turistböcker eller läs bloggar och artiklar!