Ska byta till e-cigg

Jag har rökt i många år. Man vill gärna sluta men det är riktigt svårt. Det är gott med ciggen efter maten, till frukosten och gärna en på kvällen, allra minst. Jag förstår att det inte är dessa cigg som är de farligaste utan alla där emellan, för jag vill ju ha dom också. Jag har nästan slutat röka, men jag har så svårt att stå emot vid fester och liknande tillfällen. Mina närmsta vänner röker och det är ofta någon som bjuder på en cigg och jag har svårt att tacka nej vid festliga tillfällen. Jag funderar på om det är dags för mig att byta till e-ciggarett. Är e-cigarett eller elcigg farligt?. Det verkar vara mycket mindre farligt, och jag har funderat på det många gånger. Det känns som att det vore ett bättre alternativ helt enkelt.

Om jag använder e-cigarett kanske jag kan röka med gott samvete de få gånger som jag röker. Jag vill inte gärna sluta vid fest. Alla andra röker ju också. Jag har börjat undersöka detta med e-cigg och det är ett batteri som är fäst på en typ av pipa. I pipan finns något som kallas e-liquid. Det är lite som att röka vattenpipa. E-liquid kan ha jättemånga roliga smaker som exempelvis jordgubb, blåbär eller choklad. Det gör det ännu mer festligt och kanske mer motiverande för mig att byta till dem vid fester. Tobak är ju inte gott egentligen. Det är bara hjärnan och kroppen som vill ha det.

Jag läste att e-cigg inte innehåller något av de farliga ämnen som finns i tobak utan endast nikotin. Alla andra giftiga ämnen försvinner alltså vilket betyder att det måste vara mycket bättre. Jag har bestämt mig för att jag ska beställa hem ecigg.

När jag gör min beställning får jag dessutom välja en valfri vätska. Jag funderar på energidrink eller kanske apelsin, båda låter spännande. Vad tycker ni?

Tacokit för den perfekta tacokvällen

Varje fredag sedan en tid tillbaka brukar familjen äta tacos. Det har blivit något av en tradition och nu är alla frälsta tacoälskare. Jag är den som brukar få förbereda allting. Förutom alla olika kryddor ska det vara olika såser. Min karl gillar stark sås medan sonen gillar mildare. En gång gjorde jag enbart i ordning en stark sås och då blev det lite jobbigt.

Förra veckan kom grannens dotter och ringde på dörren. Hon sålde tacokit för att samla in pengar till sitt fotbollslag. Jag tänkte att det är för en god sak och alla gillar verkligen tacos. Alltså gav jag det en chans och hon blev dessutom riktigt glad när jag slog på stort och köpte flera paket. Tacokitet kom ifrån GoGrilla. Jag hade aldrig hört talas om företaget förut, men det stod att det ingick tacomix, tacosås och tacosalsa för upp till 45 tacos. ”Nu slår jag flera flugor i en smäll”, tänkte jag tyst. Samtidigt var jag lite orolig. Familjen är riktigt kräsen när det gäller tacos. Om produkten inte håller måttet kommer jag att få höra det i all evighet.

När fredagen åter hade kommit var jag lite orolig. Skulle tacokitet hålla måttet? Jag smög bort till köket och började göra i ordning maten. Min hemlighet för en lyckad tacokväll är främst färska grönsaker. Med tiden har jag blivit något av en expert och jag brukar köpa grönsaker samma dag från en marknad på vägen hem ifrån jobbet. Köttfärsen är också väldigt viktig. Många svenskar är för mesiga med kryddningen i min mening. Öppnade upp tacokitet. Kryddmixen är tänkt att blandas i köttfärsen och jag följde alla instruktioner. När allt var klart ropade jag in familjen till middag. Nu var sanningens minut kommen.

Ganska snart kunde jag andas ut. ”Det var goda grejer!” Jag får hoppas att grannens dotter kommer förbi och säljer fler tacokits, annars får jag nog ringa henne. Jag sparade mycket tid och det blev verkligen supergott. Fredagsmyset var räddat och ytterligare en fördel är att det var fritt från socker och konstgjorda smaktillsatser. Min nyttigaste tacomåltid någonsin.

Jag klippte bilden från deras sida. Hoppas dom tycker det är ok 😉

Jag har skaffat insynsskydd

Ni vet när man bor långt ned och har en gångväg precis utanför? Man vänjer sig visserligen, men nu när det börjar bli mörkt är det obehagligt när alla skepnader går förbi eller som snart när snön kommer. Tänk dig när det är alldeles vitt ute och så plötsligt står det någon där. Det känns inte så privat och dessutom är det insyn rakt in i vardagsrummet, vilket gör att det inte blir den där avslappnade myskänslan som man vill ha alla gånger. Ibland känns det till och med som att vi bor på en scen. Fredagar och lördagar när alla är lite extra nyfikna nöjer de sig inte bara med att gå förbi, utan de ska även titta in.

Det här gillar inte jag, så jag har börjat leta efter snygga insynsskydd för mina fönster och jag har hittat det jag söker hos Plissé Experten. Faktum är att de är perfekta. De jag hittade hos Plissé Experten är bra på det sättet att de inte fungerar som vanliga persienner. Dels kan jag justera dem i höjd så att de bara skyddar mot solen. De kan även täcka hela fönstret när man känner att det behövs eller placeras i huvudhöjd så att de som går förbi bokstavligen måste hoppa antingen upp eller ned för att kunna se in till oss. Det försvårar insynen och ger oss lite mer privatliv. Vi kan helt enkelt välja själv nu när vi vill bjuda på insyn. Det är fantastiskt.

Jag ser fram emot att sommaren kommer nu med våra nya plisségardiner. Att slippa dra ned persiennerna helt för att man inte vill ha in solen känns fantastiskt. Då går vi inte miste om dagsljuset i vårt hem heller bara för att någon vill se på TV. Det är en riktigt smart lösning på jättemånga sätt och är skräddarsytt för oss.