Ska byta till e-cigg

Jag har rökt i många år. Man vill gärna sluta men det är riktigt svårt. Det är gott med ciggen efter maten, till frukosten och gärna en på kvällen, allra minst. Jag förstår att det inte är dessa cigg som är de farligaste utan alla där emellan, för jag vill ju ha dom också. Jag har nästan slutat röka, men jag har så svårt att stå emot vid fester och liknande tillfällen. Mina närmsta vänner röker och det är ofta någon som bjuder på en cigg och jag har svårt att tacka nej vid festliga tillfällen. Jag funderar på om det är dags för mig att byta till e-ciggarett. Är e-cigarett eller elcigg farligt?. Det verkar vara mycket mindre farligt, och jag har funderat på det många gånger. Det känns som att det vore ett bättre alternativ helt enkelt.

Om jag använder e-cigarett kanske jag kan röka med gott samvete de få gånger som jag röker. Jag vill inte gärna sluta vid fest. Alla andra röker ju också. Jag har börjat undersöka detta med e-cigg och det är ett batteri som är fäst på en typ av pipa. I pipan finns något som kallas e-liquid. Det är lite som att röka vattenpipa. E-liquid kan ha jättemånga roliga smaker som exempelvis jordgubb, blåbär eller choklad. Det gör det ännu mer festligt och kanske mer motiverande för mig att byta till dem vid fester. Tobak är ju inte gott egentligen. Det är bara hjärnan och kroppen som vill ha det.

Jag läste att e-cigg inte innehåller något av de farliga ämnen som finns i tobak utan endast nikotin. Alla andra giftiga ämnen försvinner alltså vilket betyder att det måste vara mycket bättre. Jag har bestämt mig för att jag ska beställa hem ecigg.

När jag gör min beställning får jag dessutom välja en valfri vätska. Jag funderar på energidrink eller kanske apelsin, båda låter spännande. Vad tycker ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.