Tacokit för den perfekta tacokvällen

Varje fredag sedan en tid tillbaka brukar familjen äta tacos. Det har blivit något av en tradition och nu är alla frälsta tacoälskare. Jag är den som brukar få förbereda allting. Förutom alla olika kryddor ska det vara olika såser. Min karl gillar stark sås medan sonen gillar mildare. En gång gjorde jag enbart i ordning en stark sås och då blev det lite jobbigt.

Förra veckan kom grannens dotter och ringde på dörren. Hon sålde tacokit för att samla in pengar till sitt fotbollslag. Jag tänkte att det är för en god sak och alla gillar verkligen tacos. Alltså gav jag det en chans och hon blev dessutom riktigt glad när jag slog på stort och köpte flera paket. Tacokitet kom ifrån GoGrilla. Jag hade aldrig hört talas om företaget förut, men det stod att det ingick tacomix, tacosås och tacosalsa för upp till 45 tacos. ”Nu slår jag flera flugor i en smäll”, tänkte jag tyst. Samtidigt var jag lite orolig. Familjen är riktigt kräsen när det gäller tacos. Om produkten inte håller måttet kommer jag att få höra det i all evighet.

När fredagen åter hade kommit var jag lite orolig. Skulle tacokitet hålla måttet? Jag smög bort till köket och började göra i ordning maten. Min hemlighet för en lyckad tacokväll är främst färska grönsaker. Med tiden har jag blivit något av en expert och jag brukar köpa grönsaker samma dag från en marknad på vägen hem ifrån jobbet. Köttfärsen är också väldigt viktig. Många svenskar är för mesiga med kryddningen i min mening. Öppnade upp tacokitet. Kryddmixen är tänkt att blandas i köttfärsen och jag följde alla instruktioner. När allt var klart ropade jag in familjen till middag. Nu var sanningens minut kommen.

Ganska snart kunde jag andas ut. ”Det var goda grejer!” Jag får hoppas att grannens dotter kommer förbi och säljer fler tacokits, annars får jag nog ringa henne. Jag sparade mycket tid och det blev verkligen supergott. Fredagsmyset var räddat och ytterligare en fördel är att det var fritt från socker och konstgjorda smaktillsatser. Min nyttigaste tacomåltid någonsin.

Jag klippte bilden från deras sida. Hoppas dom tycker det är ok 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.