Kakelugn, modern eller inte?

Kakelugnens vara eller inte vara är frågan. Det finns tyckare som menar att det finns få saker som är mer omoderna än en antik gammal kakelugn. Till viss del kan jag vara benägen att hålla med. Dock gäller följande. Omoderna ting behöver inte betyda att det per automatik är något som inte passar in. Jag väljer att se det som att vissa saker även om det är omoderna på något sätt alltid har en plats. Då menar jag att en kakelugn kan vara en sådan produkt. Tänk snarare tanken att vi tar bort alla ugnar från våra hem. Det som skulle hända är att vi får en yta i ena hörnet som gapar tomt. Få saker, menar jag, är mer välförtjänt av kvadratmeterytan än just vårt kära kaklade värmeaggregat. Jag säger värmeaggregat här men jag menar egentligen inte det. I min värld är en kakelugn ett prydnadsobjekt och inte ett värmeaggregat. Måhända är jag ensam om denna tanke, och missförstå mig rätt, kakelugnen kan användas även för att alstra värme men för mig är så inte fallet. Tveka inte att lämna en kommentera kring detta inlägg om det finns något i mitt inlägg kring dessa fantastiska kakelugnar som du känner är värt att diskutera. Kanske har du en kakelugn själv som är hopplöst omodern och du valt att plocka bort den. Det skulle jag gärna höra mer om. Avslutningsvis kan nämnas att jag planerar att fortsätta skriva om omoderna ting som jag ändå menar fyller en funktion i våra hem. Denna gång hamnade vår kära kakelugn i fokus, nästa gång kanske det blir den gamla Cobra-telefonen, vem vet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.